Een 50-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg moet 11,5 jaar de cel in voor het smokkelen van cocaïne. De man maakte deel uit van een organisatie die zich bezighield met de invoer van cocaïne tussen ondermeer bananen en ananassen. De man werd samen met zes andere mannen vandaag veroordeeld.

Samen met een man uit Hillegom was de man verantwoordelijk voor de invoer van de drugs. De mannen hielden zich vanaf begin 2015 bezig met de import van bananen, ananassen, glycerine, hout en meubels uit Colombia, Panama, Brazilië en Costa Rica.

Ze gingen creatief om met facturen en andere documenten en richtten diverse bedrijven op om de transporten van de goederen te regelen. Die bedrijven lieten ze op naam zetten van een in eerste instantie nietsvermoedende 59-jarige man. Op deze manier creëerden de mannen een rookgordijn voor zichzelf en voor hun opdrachtgevers; ze konden namelijk niet rechtstreeks gelinkt worden aan de transporten.

Hun opdrachtgevers (onder meer een man uit Bilthoven) zijn veroordeeld tot respectievelijk 13 en 4 jaar gevangenisstraf. Een handlanger van de ene opdrachtgever krijgt een gevangenisstraf van 4,5 jaar. De overige verdachten krijgen voorwaardelijke gevangenisstraffen of een taakstraf.

Vorig artikelVacature Senior Beleidsadviseur
Volgend artikelUittip: Knuffeldierendag schaapskooi Ermelo