Het is een opvallende statistiek. Jong Sparta presteert dit seizoen in de Tweede divisie uitstekend in eigen huis. De Rotterdamse beloften leden slechts twee nederlagen op Spangen. Beide keren gingende punten mee naar de provincie Utrecht: GVVV en IJsselmeervogels wonnen op het Kasteel. Spakenburg is zaterdag de derde en laatste Utrechtse club die dit seizoen naar Rotterdam gaat.
Spakenburg speelt die wedstrijd met een behoorlijk gehavende selectie. Bij de drie afwezigen van vorige week -Jordi Bitter, Thomas van den Houten en Everton Pires Tavares- voegde zich deze week Youri Koelewijn. De middenvelder heeft een ontstoken hartzakje en komt dit seizoen niet meer in actie. Aanvaller Vince Gino Dekker is licht geblesseerd. Of hij kan spelen wordt pas op het laatste moment besloten.
Jong Sparta – Spakenburg begint zaterdag om 15.30 uur en is live te volgen in Namen & Rugnummers via Radio M Utrecht. De verslaggever is Mark Kloostra.
Spakenburg speelde eerder dit seizoen thuis gelijk tegen Jong Sparta, dat toen in de laatste minuut van de extra tijd de 2-2 maakte. Op Spangen wonnen de Blauwen één keer, net als Jong Sparta. In totaal troffen beide ploegen elkaar vijf keer. De balans is perfect in evenwicht: twee keer winst, twee keer verlies en één gelijkspel. Het doelsaldo is 10-10.
Zoals eerder gemeld is Jong Sparta dit seizoen in Rotterdam moeilijk te kloppen. De ploeg van de coaches Nordin Boukhari en Nico Jalink haalde 20 van de 27 punten in eigen huis.

Vorig artikelUittip: Knuffeldierendag schaapskooi Ermelo
Volgend artikelGEFELICITEERD!!!