In het buitengebied van Eemnes werd, na een tip, een drugslab gevonden bij een huis aan de Te Veenweg Zuid. Het lab werd zondagavond ontdekt, waarna de omgeving werd bewaakt door agenten in kogelwerende vesten.

De politie kwam in actie bij de woning. Ook hing lange tijd een politiehelikopter boven het gebied. Een woordvoerder van de politie bevestigde dat er een drugslab was aangetroffen in het huis.
Er werd een synthetische drug gemaakt. Het gaat vermoedelijk om crystal meth, heeft de politie bekendgemaakt. Een 66-jarige man uit Den Haag is opgepakt. Maandag volgde een groot onderzoek en was het een komen en gaan van agenten op het terrein. Ook werden politiehonden ingezet en assisteerden medewerkers van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). De politie kan nog niet zeggen hoe groot de drugsproductie in Eemnes was.

Vorig artikelEenmalige subsidies 2020
Volgend artikelUittip: