De Stichting Sovjet Ereveld organiseert op 1 maart 2020 om 11.30 uur een rondleiding over het Sovjet Ereveld naast begraafplaats Rusthof (Dodeweg 31 te Leusden). Hier liggen 865 oorlogsslachtoffers uitde Sovjet-Unie begraven.
De rondleiding wordt verzorgd door onderzoeker/journalist Remco Reiding, die honderden soldaten identificeerde en van meer dan tweehonderd oorlogsslachtoffers de nabestaanden traceerde. Dankzij die inspanningen heeft het Sovjet Ereveld de laatste jaren meer bekendheid gekregen.
Reiding vertelt hoe de oorlogsslachtoffers hier terecht zijn gekomen, wat ze hebben meegemaakt, hoe de opsporing van nabestaanden is verlopen en hoe de impact van de oorlog op de families is geweest.
Ook staat hij stil bij de actuele ontwikkelingen: de vervanging van alle grafstenen en zijn zoektocht in Oezbekistan naar sporen van hier begraven soldaten. Er wordt als afsluiting een bezoek gebracht aan de Nederlandse en geallieerde graven op Rusthof.
De rondleiding duurt ruim een uur. Aanmelden is noodzakelijk via info@sovjet-ereveld.nl.

Vorig artikelUittip: Circus Mens
Volgend artikelUittip: Voorjaarsvakantie bij Kinepolis