Net als in geheel Nederland steeg in de regio Amersfoort het aantal WW-uitkeringen in januari (+6,4%). Dit was een minder sterke stijging dan in heel Nederland (+8,1%). In vergelijking met een jaar geledenwas de regionale daling (-14,9%) van het aantal uitkeringen veel sterker dan de landelijke daling (-13,5%). De stijging van het aantal WW-uitkeringen doet zich ieder jaar in januari voor. Het is vaak het gevolg van aflopende arbeidscontracten aan het einde van het voorgaande jaar. Het aantal WW-uitkeringen nam in januari in alle sectoren toe, behalve in de schoonmaak.

In de regio Amersfoort wonen iets meer dan 9.200 werknemers van 60 jaar of ouder. In vergelijking met tien jaar eerder is het aantal werknemers van 60-plus toegenomen met meer dan 5.200. De meeste 60-plussers werken in de sectoren Zorg & welzijn, Overige zakelijke diensten, Industrie en Onderwijs. In totaal werken er bijna 5.800 werknemers in deze sectoren. Het aandeel van 60-plussers is in tien jaar tijd in de regio Amersfoort toegenomen van 3,1% tot 6,5%. De komende jaren zal de vergrijzing leiden tot een vervangingsvraag.

Vorig artikelTrouwambtenaar voor een dag
Volgend artikelGevonden en verloren