IJsselmeervogels deed zaterdag goede zaken in de titelrace in de Tweede divisie na de gewonnen regioderby tegen GVVV. De ploeg van Gert Kruys won met 3-0 en maakte in de slotfase het verschil met tweegoals.
IJsselmeervogels was in de eerste helft beter en creëerde goede mogelijkheden, waaronder een omhaal van Danny van den Meiracker die knap gekeerd werd door de keeper en een vrije trap van Eef van Riel op de paal. De bezoekers stelden daar weinig tegenover.
Aan het begin van de tweede helft was GVVV wel dichtbij een goal. Een schot van Berry Powel werd gekraakt na gerommel in de zestienmeter. Vervolgens kwamen de Veenendalers een aantal keer goed weg, maar in de 64e minuut ging het fout. Ahmed el Azzouti ging diep, omspeelde de keeper en schoot de 1-0 in leeg doel.
Kort voor het eind besliste Danny van den Meiracker de wedstrijd. Na een mooie sleep schoot hij via een GVVV’er de 2-0 binnen. Maikel de Harder maakte een paar minuten later de middag nog een stukje pijnlijker voor GVVV met de 3-0.
64′ Ahmed el Azzouti [1-0]
87′ Danny van den Meiracker [2-0]
90′ Maikel de Harder [3-0]

De nederlaag betekende de vierde uitnederlaag op rij voor GVVV, dat twaalfde staat. IJsselmeervogels blijft dankzij de gewonnen inhaalwedstrijd in het spoor van koploper HHC Hardenberg. Het verschil is één punt.

Vorig artikelLos Klassiek
Volgend artikelHoolwerf wint onder barre omstandigheden