Het is officieel. Dit voorjaar betrekken de bewoners van Stichting Aunders hun nieuwe woonruimte aan de Weteringschans in Bunschoten. Op 20 februari ondertekenden Dolf Huigen en Hille van de Groep dehuurovereenkomst met verhuurder Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken.
Stichting Sprank was de voormalige huurder van het appartementencomplex aan de Weteringschans. Na een interne verbouwing en een uitbreiding van het aantal appartementen is het pand klaar voor de nieuwe bewoners. De 14 appartementen worden straks bewoond door jongvolwassenen met autisme. Daarnaast zijn er gemeenschappelijke ruimtes waaronder een woonkamer, keuken en een zitje buiten.
Aunders is aangesloten bij Stichting De Grasboom, de overkoepelende stichting van meerdere ouderinitiatieven in de regio. Hille van de Groep: ‘Ouders en naastbetrokkenen, verenigd in Stichting Aunders Bunschoten, stellen zich ten doel woonvoorzieningen met begeleiding op maat te realiseren en te onderhouden voor jongvolwassenen met autismespectrumstoornis. Op deze manier wonen ze prettig, veilig én zelfstandig, met begeleiding in de buurt en een professioneel vangnet om hen heen.’
Van de Groep: ‘We waren al langere tijd op zoek naar een locatie in Bunschoten, maar dat lukte telkens niet. Nadat ik contact had opgenomen met de gemeente, werd ik benaderd door Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken. Het pand van Stichting Sprank kwam toevallig vrij en zij wisten dat wij nog een plek zochten. Ineens ging het heel snel en binnenkort is het dan zover: in mei gaan we verhuizen. We kunnen niet wachten tot het zover is!’

Vorig artikelUittip: Voorjaarsvakantie bij Kinepolis
Volgend artikelCarnaval