Voor IJsselmeervogels was het een zure middag in de Tweede divisie. De Rooien zagen de dan nog koploper HHC Hardenberg verliezen, maar zelf verloor het van titelconcurrent AFC. GVVV pakte in de strijdtegen degradatie belangrijke punten. De Veenendalers stonden lang met 1-0 achter tegen Noordwijk, maar wisten vervolgens in zes minuten tijd de 3-1 winst te boeken. Spakenburg kwam tegen Jong Volendam niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

IJsselmeervogels zakt met 44 punten van de tweede naar de vierde plek in de Tweede divisie. Katwijk is na de winst op HHC Hardenberg de nieuwe koploper met 46 punten. De nummers twee en drie, AFC en HHC Hardenberg, hebben 45 punten. GVVV staat nu elfde op de ranglijst. Het gat met de degradatiezone is nu vergroot van twee naar drie punten. Spakenburg blijft in de veilige middenmoot staan. Met 34 punten uit 23 wedstrijden is het de nummer negen.

AFC had zich tegen IJsselmeervogels haast geen beter begin kunnen wensen. In de tweedee minuut krulde voormalig profvoetballer Robbert Schilder vanuit een vrije trap de 1-0 het doel in.

Precies zeventig minuten na de 1-0 kwam de 2-0 op het scorebord. Na voorbereidend werk van Raily Ignacio kon Yordi Teijsse de bal het doel in werken. De nederlaag betekende ook de eerste nederlaag sinds Gert Kruys aan het roer staat bij IJsselmeervogels.

Vorig artikelHappy Hour
Volgend artikelKerkdiensten aangepast