Joeri B., de 23-jarige Bunschoter die twee jaar geleden op straat in Amersfoort de keel van een agente dichtkneep, is in hoger beroep veroordeeld tot twintig maanden cel, waarvan vier maanden voorwaardelijk.Daarmee valt de straf lager uit dan de eis van het Openbaar Ministerie (OM), die drie jaar celstraf had geƫist.

Volgens het gerechtshof is Joeri B. niet schuldig aan poging tot doodslag, maar wel aan mishandeling van de agent en openlijke geweldpleging. De voorlopige hechtenis is opgeheven. De rechtbank achtte tijdens haar uitspraak in oktober 2018 poging tot doodslag wel bewezen en veroordeelde B. daarom tot drie jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk. Die straf stond toen gelijk aan de eis van het OM.

De agente heeft nog steeds veel last van de gebeurtenis. Er is PTSS bij haar vastgesteld en ze kan nog steeds niet buiten aan het werk. Ze werkt momenteel drie keer vier uur administratief. Naast de PTSS heeft ze nog steeds te maken met met fysieke klachten.

Vorig artikelUittip: Klederdracht en kunst
Volgend artikelVoorjaarsbazaar bij de Fontein