Spakenburgse Diva’s opent op 15 maart in het Mondriaanhuis. In deze fototentoonstelling ontmoeten de abstracte kunstwereld van Piet Mondriaan en traditionele klederdracht elkaar.
anaf 15 maart wordenin het Mondriaanhuis foto’s getoond van de Spakenburgse Diva’s in relatie tot Mondriaan. Het Wilde Oog springt met het oeuvre van Piet Mondriaan vrij om, als jazzmuzikanten. Soms duikt ‘Piet’ letterlijk op aan een kade in Middelburg of vóór het huis van architect Hans van Heeswijk op IJburg. Dan weer wordt er verbinding gemaakt met De Stijl via werk van Boris Tellegen. Ook zijn foto’s te zien van de diva’s op verschillende plekken in het Mondriaanhuis. In de tentoonstelling is daarnaast aandacht voor een aantal kunstkraplappen die eerder werden gemaakt door acht kunstenaars op uitnodiging van Het Wilde Oog. Onder hen waren Ted Noten, Keiko Sato en Couzijn van Leeuwen.

Vorig artikelCoronavirus
Volgend artikelMishandeling agente