Twee medewerkers van Meander Medisch Centrum zijn besmet met het coronavirus. Dat meldt het ziekenhuis in Amersfoort. Het gaat om een arts in opleiding van de spoedeisende hulp en een medewerker van hetmortuarium.

Het Meander Medisch Centrum zegt dat de patiëntenzorg op alle afdelingen en poliklinieken nog altijd normaal verloopt. Voor opgenomen patiënten of mensen die het ziekenhuis bezoeken zou geen risico gelden.

Volgens een persbericht hebben beide medewerkers het virus buiten het ziekenhuis opgelopen en zitten ze geïsoleerd thuis met milde klachten. Het ziekenhuis hoorde gisteravond van de situatie.

De arts in opleiding heeft op de spoedeisende hulp zeven patiënten behandeld en contact gehad met ziekenhuismedewerkers. Al deze mensen worden volgens de RIVM-richtlijnen gemonitord. Meander meldt dat geen van hen klachten vertonen die zouden kunnen wijzen op een besmetting.

De medewerker die in het mortuarium werkt heeft geen contact gehad met patiënten. Zijn contacten met collega’s zijn in kaart gebracht. Ook zij worden gemonitord zoals het RIVM dat voorschrijft.

Vorig artikelKorpsavond brandweer Bunschoten
Volgend artikelIsraelreis met Ds. Jan Meijer