IJsselmeervogels-trainer Gert Kruys zegt dat zijn ploeg nog altijd in de race is om de titel van de Tweede Divisie. De Rooien staan sinds zaterdag vijfde, met vijf punten achterstand op koploper Katwijk.
IJsselmeervogelsverloor voor de tweede week op rij van een titelconcurrent. Ditmaat was Katwijk te sterk, vorige week AFC. Ondanks die achterstand van inmiddels vijf punten heeft Kruys de titel dus nog niet uit zijn hoofd gezet. “Tien wedstrijden nog, dat zijn er heel veel”, doelt Kruys op het resterende programma. “Het is een krankzinnige competitie. Als je ziet naar het niveau dat wij vandaag hebben gehaald, dan zijn we zeker niet minder dan Katwijk. We zijn nog in de race”, analyseert de oefenmeester.
Sluitpost Jaimy Schaap vindt IJsselmeervogels niet minder dan titelconcurrenten Katwijk, AFC, HHC Hardenberg en Rijnsburgse Boys. “Als je naar de resultaten kijkt wel, maar als je naar het spelbeeld kijkt niet.”
Katwijk ging tegen IJsselmeervogels goed met de spaarzame kansen om en won uiteindelijk met 0-3. “Wi zaj hadden moeten scoren. Zij waren zeer effectief. Ook na de 0-1 hadden we kansen op de gelijkmaker, maar dat lukte niet”.
Doelman Schaap baalde daar ook van. “De tweede helft hadden wij drie a vier 100% kansen, maar zij slaan toe.”
De eerste goal kwam tot stand via een penalty die werd veroorzaakt door Schaap. Hij botste hard op Katwijk-speler Afaker hard. “Hij is niet zo groot en ik spring de lucht in met mijn knie naar voren. Hij komt met zijn hoofd tegen mijn knie aan. Ik ging vol voor de bal. Het is wel een terechte strafschop”, geeft Schaap toe. Kruys deelt die mening, ook hij vond de strafschop terecht.

Vorig artikelWinst voor Spakenburg
Volgend artikelKorpsavond brandweer Bunschoten