Vince Gino Dekker twijfelde geen moment om zaterdag namens Spakenburg de penalty te nemen tegen Quick Boys. De aanvaller schoot hem onberispelijk binnen en bezorgde zijn ploeg de drie punten.”Ik vondQuick Boys de tweede helft eigenlijk beter spelen”, gaf Dekker toe tegen RTV Utrecht. Hij mocht in de 77e minuut een strafschop nemen waarmee hij de eindstand op 0-1 bepaalde. “Ze weten dat ik hem kan nemen. Ik schiet hem lekker binnen gelukkig. Op de training oefen ik er soms op.”
Dekker vond dat hij zelf niet lekker in de wedstrijd zat. Dat weerhield hem niet op de strafschop te nemen. “Bij een bal vanaf elf meter heb ik wel het vertrouwen dat ik die erin schiet.” De aanvaller vond het spel van zijn ploeg niet om over naar huis te schrijven. Trainer Eric Meijers kon zich daar niet helemaal in vinden. “Ik vind dat we een heel behoorlijke wedstrijd hebben gegeven. We hadden het de tweede helft met de wind tegen wel moeilijker”, aldus de oefenmeester, die het ook een terechte overwinning noemt.
Beetje bij beetje klimt Spakenburg omhoog op de ranglijst. De Blauwen staan inmiddels zevende. Dekker wil niet te hard van stapel lopen. “We moeten realistisch zijn en heel blij zijn dat we nu op deze plek staan. Er moeten nog een hoop dingen verbeterd worden willen we echt verder omhoog kijken”, zegt de doelpuntenmaker.
In de Tweede Divisie ligt alles redelijk dicht bij elkaar. “Je moet elke week scherp blijven”, geeft Meijers aan. “De ambitie voor dit seizoen is nog steeds handhaven, dat blijft ook de doelstelling. We zijn nu met een goede serie bezig, we moeten zeker voor het linkerrijtje gaan.”

Vorig artikelVerloren en gevonden
Volgend artikelNieuwe klap in titelstrijd voor IJsselmeervogels