Zorg- en Wooncentrum De Haven annuleert de opening van de nieuwbouw en het aansluitende Haven-festival op 20 maart. Dit in verband met het stijgend aantal landelijke en regionale coronabesmettingen. Omdatin De Haven kwetsbare cliënten wonen van wie sommigen met een fragiele gezondheid, is het verstandiger om de opening en het Haven-festival af te gelasten.

De afgelopen weken heeft De Haven de ontwikkelingen rondom het coronavirus nauwlettend in de gaten gehouden en daarbij de richtlijnen van het RIVM gevolgd. De Haven vindt het jammer dat de feestelijke activiteiten niet doorgaan, maar neemt dit besluit in het belang van de gezondheid van de cliënten en de medewerkers.

De Haven heeft inmiddels ook de richtlijnen voor het bezoeken van cliënten aangepast. Het verzoek is om niet op bezoek te komen in De Haven als u koorts en luchtwegklachten hebt, zoals hoesten of kortademigheid, als u in een verspreidingsgebied bent geweest of als u in contact hebt gestaan met iemand die besmet is met het coronavirus.

Momenteel is nog niet bekend of de opening en het Haven-festival later in het jaar alsnog worden gehouden. De Haven houdt Bunschoten op de hoogte van de maatregelen die worden genomen om het coronavirus buiten de zorginstelling te houden. Wanneer er nieuwe informatie bekend is, wordt deze gedeeld via de website: www.dehaven.nu en de lokale media.

Vorig artikelTom van der Neut verlaat Spakenburg eind seizoen
Volgend artikelKerkdiensten zondag 15 maart