Tom van der Neut is bezig aan zijn laatste seizoen bij SV Spakenburg. De 33-jarige verdediger wil de weg vrijmaken voor een nieuwe generatie en zelf nog een nieuwe uitdaging aangaan.
De technische commissieen Tom van der Neut hebben de afgelopen periode gesprekken gevoerd. Daarin heeft de centrale verdediger – die ook op de linkerflank uitstekend uit de voeten kan – uiteindelijk aangegeven de Blauwen eind dit seizoen toch te verlaten. “We hadden Tom graag nog een seizoen behouden voor onze vereniging. Maar omdat een aantal jongens van de lichting waarmee Tom bij Spakenburg is begonnen een andere sportieve uitdaging zijn aangegaan is hij zelf ook gaan overwegen om nog een keertje elders te gaan spelen. Een keuze die we uiteraard respecteren”, aldus de technische commissie. “Daarbij heeft hij ook aangegeven dat het misschien een goed moment is een nieuwe generatie de kans te geven. Die opstelling siert Tom. De komende weken gaat hij er alles aan doen om het seizoen zo goed mogelijk af te sluiten.”

Tom van der Neut kwam in 2017 over van FC Lienden. In zijn eerste seizoen bij Spakenburg werd hij direct kampioen in de Derde Divisie en heeft de afgelopen seizoenen in de Tweede Divisie laten zien een uitstekende verdediger te zijn, die solide en zonder fratsen spitsen van de tegenstander aan banden legt. Tom heeft tot nu toe 94 officiële duels gespeeld voor SV Spakenburg (86 competitiewedstrijden en 8 duels in de KNVB-beker) en daarin 5 keer gescoord.

Vorig artikel
Volgend artikelDe Haven annuleert opening nieuwbouw