Nederland zit zeker de komende drie weken vrijwel volledig op slot vanwege het coronavirus. Het aantal besmettingen in Nederland staat sinds gisteren op 1135.
In het Meander Medisch Centrum in Amersfoortworden op dit moment acht patiënten met het coronavirus verpleegd, van wie drie op de Intensive Care. De andere patiënten verblijven op een speciaal ingerichte afdeling.

Voor de opvang en screening van patiënten en bezoekers plaatst het ziekenhuis overdekte tenten bij de Spoedeisende Hulp en bij de ingang in de parkeergarage. Vanaf vandaag zijn in deze tenten medewerkers van Meander aanwezig die patiënten en bezoekers opvangen en uitleg geven over de genomen maatregelen. De hoofdingang aan de Maatweg en de ingang Fysiotherapie en Revalidatie (aan de achterzijde) zijn gesloten.

Het Rode Kruis begint vandaag een hulplijn voor mensen die in quarantaine of thuisisolatie zitten in verband met het coronavirus. Wie hulp kan gebruiken, kan vanaf 09.00 uur bellen met het nummer 070-4455888.

Er zijn duizenden extra vrachtwagens ingezet om de supermarkten te bevoorraden. Hoewel de lege schappen anders deden vrezen, hebben de fabrikanten ruim voldoende voorraden voedsel- en hygiënische producten. Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel ( CBL) roept iedereen wel op “alleen de boodschappen te kopen die je normaal ook dagelijks koopt”. Dat zei Marc Jansen van de brancheorganisatie maandag bij WNL.

Vorig artikelMaximumsnelheid 100 km
Volgend artikelLandelijke Opschoondag gaat niet door