Voor de opvang en screening van patiënten en bezoekers plaats Meander overdekte tenten bij de SEH en bij de ingang in de parkeergarage. Vanaf maandag 16 maart zijn in deze tenten medewerkers van Meanderaanwezig die patiënten en bezoekers opvangen en uitleg geven over de genomen maatregelen. De hoofdingang aan de Maatweg en de ingang Fysiotherapie en Revalidatie (aan de achterzijde) zijn vanaf 16 maart gesloten.
Vanaf 16 maart worden er zo min mogelijk mensen toegelaten tot het ziekenhuis. Dat betekent dat alle niet-urgente en uitstelbare poli-afspraken, operaties en diagnostiek tot en met 31 maart worden uitgesteld of omgezet naar een telefonisch consult. Spoedzorg (waaronder bevallingen), oncologische zorg en zorg die niet uitgesteld kan worden, gaan wel door.
Meander heeft het besluit moeten nemen om geen bezoek meer toe te laten voor opgenomen patiënten. Uitzondering hierop zijn patiënten op de afdelingen Verloskunde, Kindergeneeskunde, Neonatologie en terminale patiënten. Met deze maatregel doen zij hun uiterste best om coronabesmetting binnen het ziekenhuis te voorkomen. In bijzondere gevallen kan er een uitzondering op deze regel worden gemaakt. Meander beseft dat dit een zeer ingrijpende maatregel is en vraagt iedereen om hun begrip hiervoor.
Het restaurant Meander Marché is vanaf maandag dicht voor bezoekers en patiënten. Voor medewerkers blijft een uitgiftepunt open. Alle winkels in De Laan gaan dicht.
In de avond-, nacht- en weekendtijden is de dienstapotheek Eemland gesloten en zal alle medicatie thuis worden bezorgd. Op deze manier blijft de farmaceutische spoedzorg op een veilige manier beschikbaar voor iedereen waarvoor de medicatie niet wachten kan tot de volgende werkdag. De Dienstapotheek blijft gewoon telefonisch of per email bereikbaar.

Vorig artikelPassie Spakenburg afgelast
Volgend artikelAmbtenaar vd burgerlijke stand voor één dag