Geachte klanten van Scala Medica,
Als zorgverleners hebben wij de verantwoordelijkheid om gepaste maatregelen tegen het verspreiden van het coronavirus te nemen. Daarom moeten wij de patiëntenstroomin het gezondheidscentrum beperken. Veel van de zorgverleners verlenen alleen spoedhulp en laten geen/veel minder klanten/patiënten langskomen. Als u een afspraak heeft, kunt u hierover gebeld worden om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Als alternatief wordt er onder andere telefonisch overleg of skype overleg gedaan.
Indien u wel naar een afspraak moet komen, kom dan alleen tenzij dit echt niet anders kan. Komt u met begeleiding naar een afspraak (bijvoorbeeld voor een kind), dan mag er slechts één begeleider mee naar binnen.
Als u griepverschijnselen en/of koorts heeft, belt u uw afspraak dan zelf af en kom niet naar het gezondheidscentrum.
Vanaf dinsdag 17 maart zal een medewerker van het Rode Kruis de patiëntenstroom van Scala Medica reguleren en u alleen binnen laten als u een afspraak heeft bij één van onze zorgverleners.
De apotheek blijft toegankelijk voor alle klanten maar bezoekers met luchtwegklachten, verkoudheid, keelpijn en/of koorts mogen de apotheek en het gezondheidscentrum niet betreden.
Wij verzoeken u om op een respectvolle manier om te gaan met de aanwijzingen van de medewerkers van het Rode Kruis.
De huisartsen vragen u om niet naar de praktijk te komen zonder afspraak.
Heeft u klachten die niet kunnen wachten neem dan contact op met de praktijk.
De assistente kijkt samen met u wat de beste mogelijkheid is. Als u al een afspraak heeft staan en u heeft niets gehoord, gaat een afspraak door.
Op dit moment worden klanten met symptomen die op Corona kunnen duiden EN die door een huisarts beoordeeld moeten worden, gezien in sporthal De Kuil.
U kunt daar alleen terecht als u via de huisarts, na telefonisch consult, een afspraak toegewezen heeft gekregen. Let op! U kunt daar niet zonder afspraak naar binnen en u wordt daar NIET getest.
De huisarts en assistente, daar aanwezig, dragen beschermende kleding om personeel en klanten te beschermen tegen mogelijke besmetting met het virus.
Deze maatregel is genomen om het Corona virus uit het Scala Medica gebouw te houden zodat we cliënten met mogelijk lage weerstand kunnen beschermen.
Apotheek Ambix blijft open en de medewerkers staan voor u klaar maar nemen de volgende maatregelen:
• Medewerker – klantcontact wordt waar mogelijk vermeden
• Beperk het fysiek en gesproken contact zo veel mogelijk
• Om contact te beperken: Betalingen uitsluitend per pin
• S.v.p. minimaal 1,5 meter afstand van elkaar houden in de wachtruimte
• Bezoekers met luchtwegklachten, verkoudheid, keelpijn en/of koorts mogen de apotheek/gezondheidscentrum niet betreden. Laat medicatie door anderen ophalen die geen klachten hebben of neem telefonisch contact met ons op.
Bij algemene vragen over het Corona virus kunt u via www.thuisarts.nl en via www.rivm.nl informatie vinden.

Wij vragen uw begrip en medewerking, namens alle zorgverleners van Scala Medica.

Vorig artikelLokaal Sportakkoord
Volgend artikelZonsondergang