Het corona virus heeft De Bunschoter en de Lokale Omroep Spakenburg ertoe gebracht om de krachten te bundelen voor een gezamenlijk programma.
In deze tijden van crisis zijn aanmerkelijk meer mensen thuis.Veel mensen werken thuis en alle schoolkinderen zijn thuis.
De wereld is ineens een stuk kleiner geworden. De behoefte aan lokaal nieuws groeit, zo constateren De Bunschoter en de LOS.
Zowel LOS als Bunschoter doet zijn best om de lezers/kijkers te voorzien van nieuws en achtergrondinformatie.
Een voorstel om in deze crisistijd de handen ineen te slaan werd zaterdagochtend besproken. Beide partijen spraken de intentie uit en hebben een format in de steigers gezet.
Het gezamenlijke programma krijgt de naam “Bunschoten Actueel” en wordt drie dagen in de week uitgezonden. Op maandag, woensdag en vrijdag is het programma te zien vanaf 16.00 uur op zowel de zender van de LOS als de frequentie van DB-TV.
De presentatie van het programma bestaat uit twee personen, een medewerker van de LOS (presentatie) en een medewerker van De Bunschoter (side kick).
Aan tafel zullen telkens diverse gasten hun verhaal doen. Doel is om de gevolgen van corona een verhaal en een gezicht te geven. Wat betekent deze crisis voor jou in ons dorp?
Met een programmering van drie dagen in de week is het mogelijk om actuele gebeurtenissen snel weer te geven. Indien de ontwikkelingen vragen om een snellere update kan worden geschakeld naar dagelijkse programmering.
Tussen de gesprekken met de gasten worden filmpjes vertoond.
Bunschoten Actueel wordt uitgezonden op maandag, woensdag en vrijdag vanaf 16.00 uur. Het wordt elke twee uur herhaald, ook op dinsdag, donderdag en zaterdag.
De start is direct na het weekend, op maandag 23 maart, waarbij burgemeester Van de Groep de eerste gast zal zijn.

Vorig artikelMondkapjes gearriveerd
Volgend artikelNieuwe tijdelijke programmering