Het Baarnsch Lyceum geeft tot aan de meivakantie leerlingen alleen nog online les. Voor schoolexamens geldt, in lijn met de overheid, nog wel een uitzondering.

Daarmee neemt rector en bestuurder Henkvan Ommen alvast een voorschot op een eventuele verlenging van de overheidsmaatregelen die nu tot 6 april lopen. “Daarna duurt het nog maar twee weken totdat het meivakantie is”, zegt Van Ommen. “Ik wil voor stabiliteit en continu├»teit zorgen.”

De maatregel betekent dat ook examenleerlingen niet naar school kunnen komen tot aan de meivakantie. Zij zijn voorlopig alleen op het lyceum welkom voor hun schoolexamens.
De situatie leidt nog niet tot grote stress bij de examenkandidaten. “Er is wel een zekere spanning bij sommigen, zij vragen zich af waar dit naartoe gaat.” Wat dat betreft wacht ook het Baarnsch Lyceum de landelijke ontwikelingen en de besluiten van het ministerie van Onderwijs af.

Het besluit van het Baarnsch Lyceum betekent dat de school voorlopig alle energie in het digitale onderwijs kan steken. De eerste week is inmiddels achter de rug. Dat was volgens de rector eerst even improviseren, maar werkt nu goed.

Vorig artikelMaximaal 5 personen tegelijk bij aanbiedstation
Volgend artikelOverval in Amersfoort