Er kan voortaan een boete worden uitgedeeld aan wie zich niet houdt aan de coronamaatregelen. Dat maakte het kabinet gisteravond bekend. Het gaat bijvoorbeeld om mensen die niet de anderhalve meter afstandhouden, maar ook om bedrijven die niet ingrijpen.

Verder krijgen burgemeesters meer mogelijkheden om op te treden, bijvoorbeeld door parken of winkels te sluiten als daar te veel mensen komen. Ook wordt de quarantaineregel aangescherpt. Als een gezinslid koorts heeft, moet vanaf nu het hele gezin thuisblijven.

De maatregelen moeten de verspreiding van het coronavirus indammen. Om die reden worden tot 1 juni vrijwel alle samenkomsten verboden. Die maatregel gold al tot 6 april en is nu verlengd. Ook geldt er geen ondergrens meer van honderd personen.

Vorig artikelGeen uittenue verkiezing
Volgend artikelGetuigen gezocht