De dierentuinen mogen dan wel gesloten zijn, maar de verzorgers blijven koste wat het kost gewoon aan het werk. In een compleet verlaten parken zijn deze mensen bij Ouwehands Dierenpark en DierenparkAmersfoort nog druk in de weer om bij te voeren of om zwangere en pasgeboren dieren te helpen. Maar de rest van het personeel blijft zoveel mogelijk thuis. Het kost volgens beide dierentuinen behoorlijk veel inspanning om de noodzakelijke verzorging draaiende te houden. Door de maatregelen moeten medewerkers nu vaak gescheiden werken.

Aan de geboorte van het olifantje in Amersfoort verandert weinig. De verloskundige olifantenverzorgers werken niet meer in een team van vier mensen, maar in twee duo’s.

Overigens is een digitaal dagje dierentuin met de webcams nog wel mogelijk. Hier kunt u meekijken met de olifanten in Amersfoort. Bij Ouwehands kunt u zich aanmelden om mee te gluren bij de panda’s.

Vorig artikelBunschoten Actueel
Volgend artikelRIVM: verspreiding lijkt af te remmen