In De Haven zijn twee cliënten positief getest op het coronavirus. Dit betekent dat De Haven per direct extra maatregelen neemt om deze cliënten zo goed mogelijk te verplegen en om tegelijkertijd de anderecliënten zo goed mogelijk te beschermen.
De cliënten die positief getest zijn op het coronavirus worden in strikte isolatie verpleegd op een aparte afdeling, kleinschalige woongroep De Botter. Ook cliënten van dezelfde afdelingen bij wie een sterke verdenking is op een coronabesmetting op grond van identieke symptomen worden verpleegd op deze afdeling. Volgens de GGD moeten zij op dezelfde wijze worden behandeld.
Op dit moment gaat het om in totaal vijf cliënten.
Medewerkers die werkzaam zijn op De Botter werken niet elders in De Haven. De Botter is niet toegankelijk voor andere cliënten en medewerkers.
De kleinschalige woongroepen waar de cliënten wonen die zijn overgebracht naar De Botter blijven volledig geïsoleerd van de andere afdelingen totdat alle hier verblijvende cliënten 24 uur klachtenvrij zijn.
Voor de cliënten van de andere afdelingen geldt dat zij op hun eigen afdeling of woongroep blijven waardoor het risico op besmetting wordt verminderd. Cliënten die gebruik maken van Jumbo De Haven kunnen boodschappen via de zorg bestellen en deze worden op het appartement gebracht. De Haven biedt de cliënten een apart activiteitenprogramma aan en probeert contactpersonen zo goed mogelijk op de hoogte te houden over hoe het met hun naaste gaat.
Via www.dehaven.nu/corona kunt u op de hoogte blijven van de actuele situatie in De Haven.

Vorig artikelRegionale Energie Strategie
Volgend artikelNationale Molendag 2020 gaat niet door