In haar woonplaats Soest is eergisteren zangeres Liesbeth List overleden. Dat heeft haar familie zojuist gemeld op Facebook. List was 78 jaar oud.

De in Indonesië geboren muzikante laat één dochterna. List was decennia lang samen met Robert Braaksma, die in 2014 overleed. In de laatste fase van haar leven kampte List met gezondheidsklachten: ze had een vorm van dementie.
In de jaren 60 ontmoette List in Amsterdam Ramses Shaffy. Met hem zou ze jarenlang muzikaal optrekken. Ze trad ook op met artiesten als Rod McKuen, Charles Aznavour en Gilbert Bécaud. Met het repertoire van Jacques Brel haalde ze een gouden plaat, die ze kreeg uit handen van de meester zelf. Ze kreeg verschillende prijzen, waaronder diverse Edisons, een Gouden Harp en de Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs.

De chansonnière wordt in besloten kring gecremeerd.

Vorig artikelCompliment voor de zorg
Volgend artikelOproep van Burgemeester Röell van Baarn