Een transportbedrijf in Amersfoort heeft een boete gekregen van 378.000 euro omdat het illegaal buitenlandse chauffeurs in dienst had. Ook is beslag gelegd op een vrachtwagen en bankrekeningen van hetbedrijf. De boete is uitgedeeld door de Inspectie SZW van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Het transportbedrijf liet volgens de inspectie negen mensen uit Turkije zonder werkvergunning werken als vrachtwagenchauffeur. Ook liet het bedrijf nog eens achttien mensen met een onbekende nationaliteit illegaal werken als truckchauffeur.

Het bedrijf had geen personeel op de loonlijst staan, maar deed alsof het chauffeurs leende van een Bulgaarse onderneming.

Uit onderzoek bij de Bulgaarse autoriteiten bleek dat deze onderneming al jaren niet meer bestaat.

Vorig artikelGetuigen gezocht
Volgend artikelUpdate van het bestuur IJsselmeervogels