De coronamaatregelen zijn verlengd tot en met zeker 28 april. Dat betekent dat mensen tot die tijd 1,5 meter afstand moeten houden en zo veel mogelijk binnen moeten blijven. Ook de scholen blijven toten met de meivakantie dicht.

Mark Rutte zei in een persconferentie dat hij mensen afraadt vakanties te plannen in de meivakantie. De kans is volgens de premier groot dat de maatregelen nog langer dan tot 28 april moeten doorgaan.

“We zien voorzichtig de eerste positieve effecten van de maatregelen”, zei Rutte. “Maar we moeten ermee doorgaan. Houd dit alsjeblieft allemaal vol. Wees aardig en begripvol voor elkaar. Kijk naar de mensen in je buurt. Klop eens op het raam bij de buren.”

Verder zei Rutte dat mensen ernstig rekening moeten houden met het scenario dat de maatregelen nog (veel) langer dan tot 28 april gaan duren. “We gaan door één van de zwaarste periodes in onze geschiedenis, buiten oorlogstijd. Maar dit is nodig om onze kwetsbare ouderen te beschermen.”

Vorig artikelMeer dan duizend coronapatiënten op intensive care
Volgend artikelTests en onderzoek naar groepsimmuniteit