De Europese voetbalfederaties vergaderen vandaag met alle 55 aangesloten landen via een videoverbinding over hoe het verder moet in de eredivisie en eerste divisie. Premier Rutte vertelde dinsdagavonddat het betaald voetbal minimaal tot 1 juni stilligt.

Volgens de huidige richtlijnen van de UEFA moeten alle competities voor 30 juni zijn afgewerkt. De eredivisie telt nog acht speelronden en enkele inhaalwedstrijden voor de play-offs. Ook moet de bekerfinale tussen FC Utrecht en Feyenoord nog worden gespeeld. De eerste divisie telt nog negen speelronden.

Veel Europese competities kunnen misschien alleen nog worden uitgespeeld als de UEFA langer dan 30 juni laat doorspelen. Maar wat gebeurt er dan met de voetballers die op 1 juli onder contract bij een andere club staan? En krijgt de Europese voetbalbond alle clubs en competities wel op één lijn?

De UEFA is ook nog op zoek naar een nieuwe datum voor het EK voor vrouwen, dat voor de zomer van 2021 gepland stond. Zelfs als de UEFA de regels over het uitspelen van de competities versoepelt, dan blijft het voorlopig onduidelijk of het seizoen in het Nederlandse betaald voetbal een einde krijgt. Want laat het coronavirus het wel toe toe dat er na 1 juni snel weer gevoetbald kan worden, zelfs zonder publiek?

Vorig artikelCorona-informatie in begrijpelijke taal
Volgend artikelDe Witte Bergen