Bijna twintig procent van de Nederlanders ervaarde in maart een inkomensterugval als gevolg van de coronacrisis. Een iets hoger percentage (21 procent) verwacht die terugval ook in april. Dat blijkt uiteen peiling van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud). Onder hen zijn met name jongeren, zelfstandigen en flexwerkers. Het grootste deel van hen verwacht een inkomensdaling tot maximaal 30 procent.

Het Nibud adviseert iedereen met een (verwachte) inkomensterugval het Nibud-stappenplan Grip houden bij geldzorgen te doorlopen. Het plan helpt consumenten om de juiste acties te ondernemen met praktische hulpmiddelen zoals een voorbeeldbrief. Daarnaast is het heel belangrijk dat de financiƫle stress die mensen ervaren, hanteerbaar blijft. Het delen van de zorgen en het inschakelen van hulp zijn belangrijke factoren om stress te verminderen.

Vorig artikelHulp gevraagd bij aanwijzen monumenten
Volgend artikelUMC vraagt om donaties voor coronaonderzoek