De brandweer van Baarn is in de nacht van zaterdag naar zondag, opgeroepen voor een flink kampvuur op het Ocrieteiland in de buurt van Eembrugge. Twee inwoners uit Amersfoort hadden dat kampvuur gemaakt,nadat ze vast waren komen te zitten met hun boot.

De twee Amersfoorters gingen er vanuit dat de Eembrug tot 21.00 uur bediend zou worden. Maar door de maatregelen rond het coronavirus, draaien bijna alle bruggen in Nederland op “wintertijd”. Dat betekent dat op zaterdag de brug tot 18.00 uur bediend wordt en op zondag helemaal niet. De twee mannen kunnen dus pas op maandagochtend terug varen naar Amerfoort.

Om het wachten wat aangenamer te maken, hadden de mannen een kampvuur gemaakt, waardoor de brandweer een melding van een buitenbrand binnen kreeg. De Amersfoorters mochten van de brandweer het kampvuur uit laten branden, maar absoluut niet groter maken.

RTV Utrecht

Vorig artikelUMC vraagt om donaties voor coronaonderzoek
Volgend artikelStille weekdiensten Maranathakerk