Erg verdrietig nieuws: olifant Yunha is overleden. Opeens leek de driejarige olifant zich opeens minder fit te voelen en meteen zijn er onderzoeken gestart. Uit een bloedtest bleek dat Yunha het herpesvirus(EEHV) had. Dit is een heel gevaarlijk virus dat dodelijk is voor jonge Aziatische olifanten. Ondanks dat de dierenarts en de verzorgers alles hebben geprobeerd om haar te redden, is zij dinsdagmiddag in het bijzijn van de kudde overleden.

Bij het natuurlijke rouwproces van olifanten hoort dat zij om de overleden olifant heen staan om afscheid te nemen. Dit was ook te zien op onze webcambeelden. Op dit moment zijn de webcams uitgeschakeld, zodat Yunha door de verzorgers in alle rust uit het verblijf gehaald kan worden als de olifantenkudde daaraan toe is.

Vorig artikelIn je auto testen of je corona hebt
Volgend artikelPatiƫnten met milde klachten lijken minder immuun