Zorgpersoneel, zoals verpleegkundigen, maakt deze periode volop gebruik van e-bikes voor het woon-werkverkeer. Twee weken geleden leverde e-bike to go 20 gratis e-bikes aan het St. Antonius Ziekenhuisin Nieuwegein, inmiddels maken veel meer zorginstellingen waaronder het UMC Utrecht gebruik van de e-bikes. Het bedrijf verwacht in totaal 150 gratis e-bikes aan medisch en zorgpersoneel te kunnen leveren.
E-bikes zijn in deze periode één van de meest veilige manieren van reizen. Het openbaar vervoer wordt door zorgpersoneel liever gemeden vanwege de kans op besmetting.
Het Leger des Heils gebruikt de e-bikes voor het bezoeken van eenzame en kwetsbare mensen in de stad. De inloophuizen zijn momenteel namelijk gesloten, maar de zorg voor deze mensen gaat gewoon door en daarom zoeken buurtwerkers hen nu actief op. Er worden met de gratis e-bikes boodschappen gedaan of maaltijden gebracht. Margo Merts, Regio-officier van het Leger des Heils Amsterdam: “De e-bikes ontzorgen ons enorm, ze geven ons de kans om kwetsbare mensen te bereiken. Dit zijn vaak zorgmijders, een doelgroep die we in beeld willen houden omdat niemand hen ziet. Op de fiets zijn we sneller en kunnen we voorkomen dat zij verwaarlozen of erger. De donatie is van heel grote waarde voor ons, juist nu.”

Er is veel interesse vanuit zorginstellingen voor de gratis fietsen. Jelle Visser, oprichter van e-bike to go: “We zijn heel blij dat we op deze manier kunnen bijdragen aan een veilige manier van transport voor deze mensen die enorm belangrijk werk doen voor onze samenleving. We willen graag helpen, en we doen er alles aan om aan de vraag tegemoet te komen.”

Vorig artikelCoronanieuws
Volgend artikelDe lente op de buis