As. zaterdag 18 april 2020 zou de derby gespeeld worden. Maar we weten allemaal dat De Westmaat leeg zal blijven. Er wordt al weken niet meer gevoetbald, u weet het. De zaterdagmiddag is voor veel voetballiefhebbersniet meer wat die geweest is. LOS-tv gaat hier iets aan doen. Wij gaan de komende weken oude derby’s uitzenden. En wel op zaterdag, op de vertrouwde aanvangstijd van 15.00 uur.

U krijgt elke week een wedstrijd te zien van begin tot eind. Dus vanaf de opkomst, de sfeeracties tot aan het laatste fluitsignaal en vaak nog met interviews na afloop.

We beginnen as. zaterdag met de wedstrijd van 28 september 2002. Na 7 jaren mocht voor het eerst weer de onderlinge strijd tussen IJsselmeervogels en Spakenburg worden gespeeld.

De wedstrijd kende landelijke belangstelling van vele mediaploegen. Het zat zelfs zaterdagavond in het acht-uur-journaal.

Wij trokken toen als Lokale Omroep Spakenburg alle registers open, met een crew van 10 personen. Met 4 camera’s filmden we de wedstrijd, met een schakeling in onze regiebus. Hans zat op het dak van de tribune om commentaar te geven.

We hebben die beelden nog in ons archief. En u gaat ze bekijken, as. zaterdag om 15.00 uur.

Vorig artikelDe lente op de buis
Volgend artikelBBBB afgeblazen