Koningsdag is zonder noemenswaardige incidenten verlopen. Op de meeste plaatsen was het rustig en hielden mensen goed afstand.

Ook in andere delen van het land bleef het rustig. Volgens de politiehouden de meeste mensen zich goed aan de coronamaatregelen. Soms ging het wel mis bij bijvoorbeeld verkeerslichten, waar opstoppingen ontstonden van fietsers, of motorrijders die gezamenlijk stopten bij een tankstation.

Ook houden jongeren zich volgens de politie niet altijd aan de richtlijnen. Op een aantal plekken in het land maakten agenten dit weekend een einde aan feestjes in woningen en tuinen. Wie niet meewerkte, kon een boete krijgen.

Volgens een woordvoerder van de politie zijn er over de hele dag inderdaad enkele boetes uitgedeeld, maar waren dat er niet overmatig veel. In algemene zin bleef het erg rustig.

Vorig artikelRaadsvoorstel vaststellen Mobiliteitsplan
Volgend artikelWegwerkzaamheden knooppunt Hoevelaken