Vorige week heeft het kabinet besloten om de meeste maatregelen tegen het coronavirus te verlengen tot en met 19 mei. Wel komt er voorzichtig meer ruimte voor kinderen en jongeren.

Zo krijgen kinderenen jongeren meer ruimte voor georganiseerde buitensport en –spel. Voor sport en jongeren gelden sinds woensdag 29 april de volgende maatregelen:

Voor kinderen tot en met 12 jaar geldt dat zij weer in de buitenlucht in georganiseerd verband mogen trainen. Het blijft bij onderlinge potjes en trainen, want officiële wedstrijden leiden tot reizen en meer contacten, en dus tot een hoger verspreidingsrisico.

Voor jongeren in de middelbare schoolleeftijd, 13 tot en met 18 jaar, geldt dat zij ook meer ruimte krijgen om georganiseerd te sporten in de buitenlucht. Het gaat hier zowel om sporten in de openbare ruimte als sporten bij een buitensportaccommodatie. Hierbij geldt echter wel dat er gesport wordt op 1,5 meter afstand. Ook hier zijn officiële wedstrijden niet mogelijk.

Voor iedereen boven de 18 jaar verandert niets. Voor hen geldt dat zij nog geen georganiseerde sportactiviteiten kunnen doen. Sportverenigingen en fitnessclubs blijven voor hen tot en met 19 mei gesloten. Wel kunnen zij individueel blijven trainen in de openbare ruimte door bijvoorbeeld een rondje te gaan
hardlopen of fietsen met gepaste afstand tot anderen.

Douches, kleedkamers en kantines bij sportclubs blijven nog wel gesloten. Ook is het niet de bedoeling dat ouders langs de lijn
staan. Sporthallen, squashbanen en andere indoor sportaccommodaties blijven gesloten.

Vorig artikelWaterschap krijgt nog een jaar voor herstel Westdijk
Volgend artikelAfval gedumpt voor deur kringloopcentrum Amersfoort