Maandag 4 mei is het Dodenherdenking. Op deze dag herdenken we ook in onze gemeente de oorlogsslachtoffers door om 20.00 uur twee minuten stil te zijn. Vanwege het coronavirus herdenken we dit jaar nietgezamenlijk bij het Oorlogsmonument op het Spuiplein, maar vanuit huis.

Omdat we ’s avonds niet bij elkaar komen om te herdenken, vindt de kranslegging op een eerder moment plaats. Burgemeester Melis van de Groep legt samen met zijn vrouw een krans bij het Oorlogsmonument op het Spuiplein. Namens het 4 mei-comité leggen voorzitter Peter Nagel en zijn vrouw een krans bij het herdenkingsmonument op begraafplaats Memento Mori. Dit alles wordt opgenomen en uitgezonden door de Lokale Omroep Spakenburg op maandag 4 mei.

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei roept heel Nederland dit jaar op om maandag 4 mei de vlag de hele dag halfstok te hangen in plaats van ’s avonds 18.00 uur tot zonsondergang.

Aan het vlagprotocol voor Bevrijdingsdag verandert niets. Op dinsdag 5 mei hangt de vlag de hele dag in de top van zonsopgang tot zonsondergang. Let op: beide keren zonder wimpel.

Vorig artikelBeweegtips fysiohuis
Volgend artikelArie de Graaf, schoonmaakartikelen