Zaterdag 15.00 uur gaat de tijd terug naar maart 1993. Aan de blauwe zijde van De Westmaat stonden Spakenburg en IJsselmeervogels tegenover elkaar. De eerste wedstrijd van dat seizoen was geëindigd ineen overwinning (1-0) voor Rood. Blauw was uit op wraak, maar moest het doen zonder spits Melrik Beukers. Als vervanger speelde Wouter Koelewijn. Daarnaast speelden er veel jongens uit het dorp mee: Peter van Diermen, Tijmen Beekhuis, Diederik Troostwijk, Theo de Graaf en Arjan Zwaan. Ook bij IJsselmeervogels veel eigen jongens, zoals Ruth van de Groep, Michael van de Berg en Geurt Koelewijn. Maar ook spelers als Renger de Groot, Gerard van der Nooij en Enrico Small. De trainers waren Hennie Lee (Spakenburg) en Piet Hamberg (IJsselmeervogels).

De wedstrijd werd destijds opgenomen met camera’s van de Video Club Spakenburg. Het verslag kwam van de reporters van LOS radio (Pierre vd Gijp en Jack vd Meer).

We laten de wedstrijd zien vanaf de opkomst. En aan het einde zijn diverse interviews die na afloop van de wedstrijd werden gemaakt.

Vorig artikelDe bevrijdingsboog
Volgend artikelGetuigen gezocht