Vele honderden blazers hebben aangegeven dat ze maandagavond om 19.58 uur het taptoesignaal zullen laten klinken, dat de twee minuten stilte tijdens Dodenherdenking inluidt. In het hele land doen mensenmee vanuit hun tuin of vanaf het balkon. De actie is bedacht als alternatief nu vanwege corona de publieke herdenkingen niet door kunnen gaan.

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft de bladmuziek en het tempo verspreid. De Koninklijke Landmacht levert de hoornblazer die in Amsterdam op de vrijwel lege Dam het signaal inzet. Blazers van andere Defensie-onderdelen doen hetzelfde op zes historische oorlogslocatie. Zo zal ook een blazer vanaf de Grebbeberg de twee minuten stilte inluiden.

RTV Utrecht zendt maandagavond vanaf 19.30 uur de herdenking op het Militair Ereveld op de Grebbeberg in Rhenen uit.

Vorig artikelOnline vogels kijken
Volgend artikelDodenherdenking