Vorige week vrijdag 24 april heeft burgemeester Melis van de Groep de zes gedecoreerden van dit jaar voor hun huis verrast met een Koninklijke Onderscheiding. Kent u iemand die een lintje verdient in2021?

Voor informatie over het aanvragen van zo’n Koninklijke Onderscheiding en wanneer iemand hiervoor in aanmerking komt, kunt u bij het bestuurssecretariaat van de gemeente Bunschoten terecht.

Het bestuurssecretariaat is te bereiken via het telefoonnummer 033 – 299 1411. Als u iemand voordraagt voor een lintje, houd er dan rekening mee dat het volledige dossier uiteindelijk voor 1 juni 2020 moet zijn aangeleverd.

Zelfwerkzaamheid, particulier initiatief, cultuur, verenigings- en kerkenwerk zijn trefwoorden die voor een groot aantal inwoners van de gemeente Bunschoten veel betekenen.

Het grote aantal kerken, stichtingen, koren, sportclubs en andere verenigingen draait vooral op de inzet van vrijwilligers. Mensen die zich geruime tijd als vrijwilliger voor de samenleving hebben ingespannen, kunnen voor een Koninklijke Onderscheiding worden voorgedragen.

Een onderscheiding mag ook op een ander moment worden uitgereikt, bijvoorbeeld ter gelegenheid van een jubileum van een gedecoreerde bij een vereniging. Dit moet u uiterlijk een half jaar voor de datum van uitreiking bij de burgemeester aanvragen

Vorig artikelOpnieuw hete, droge zomer verwacht
Volgend artikelDigitaal museum Spakenburg