Op maandagmiddag 4 mei kregen de hulpdiensten een melding van een bootje in nood. Door een onbekende oorzaak was de motor uitgevallen op een rubberboot. De kinderen die op de boot zaten hebben hun moedergebeld. Door de slechte verbinding verstond de moeder dat er iemand van boort was gevallen.

De schrik zat er dan ook goed in bij de moeder. Mensen die langs de Oostdijk liepen hebben de kinderen geholpen met wat ze moesten doen. De hulpdiensten zijn toen gebeld. Twee reddingsboten zijn naar het bootje gekomen om te helpen. De waterhulpdienst Huizen was als eerst aanwezig. De boot van de KNRM kon al snel weer retour.

De Waterhulpdienst Huizen heeft de meiden aan boord genomen. Ze hebben de rubberboot vast gemaakt aan de reddingsboot. Ze hebben de boot gebracht naar de haven in Spakenburg. De moeder van de kinderen zat daar al te wachten. Iedereen is uiteindelijk veilig aan wal gekomen. Alle kinderen droegen veiligheidsvesten. De leden van de waterhulpdienst hebben nog naar de motor gekeken. Ook zij kregen de motor niet meer aan de praat. Voor de moeder was het een hele opluchting dat er niemand overboord gevallen bleek te zijn.

Vorig artikelOorlogsmonument beklad
Volgend artikelHerdenkingsmunt 75 jaar vrijheid