Vijf jaar geleden bleek uit onderzoek dat het overgrote deel van de achterdeuren slecht beveiligd was. Recent onderzoek toont aan dat mensen geluisterd hebben naar de vele tips. Nog maar 30% van de achterdeurenheeft een ronduit slechte beveiliging.
“We denken dat het plaatsen van goede beveiliging sterk heeft bijgedragen aan de daling van het aantal inbraken. In vijf jaar tijd is het aantal inbraken meer dan gehalveerd. In onze halfjaarlijkse onderzoeken over de afgelopen vijf jaar, zien we een sterke verschuiving van het percentage geslaagde inbraken, van 53% naar 37%. Steeds vaker staken de inbrekers dus hun pogingen”, aldus Coen Staal, voorzitter van de Nationale Inbraakpreventie Weken (NIPW).
In de afgelopen weken, met veel mensen thuis aan het werk, zijn de inbraken en inbraakpogingen met vele tientallen procenten gedaald. Deze crisis biedt misschien nog meer mogelijk­heden, omdat het vele thuiszitten kan leiden tot betere inspectie van de eigen beveiliging. De NIPW heeft in veel bouwmarkten en ijzerwarenspeciaalzaken overzich­te­lijke folders verzorgd, vol met goede tips voor de voor- en achterdeuren. Er is ook een NIPW-app, waarmee aan de hand van foto’s snel een inspectie kan worden uitgevoerd van de eigen deuren. Deze NIPW-app kan in de app store of google play store gevonden worden met de zoektermen: ‘Stop Inbraak’.
Een woning met het Politiekeurmerk Veilig Wonen kent goede beveiligings­maatregelen, zoals gecertificeerd hang- en sluitwerk en goede verlichting. Bij zo’n woning duurt het een inbreker vaak gewoon te lang om binnen te komen en zijn slag te slaan.
Kijk voor meer informatie over o.a. inbraakmethoden en inbraakpreventie op www.inbraakmislukt.nl.

Vorig artikelBrand Havendijk
Volgend artikelFamilie hoort na 75 jaar dat opa is gevonden