Het Nederlandse Rode Kruis verwacht dat zij dit jaar 30 miljoen euro nodig heeft om coronahulp te bieden. De hulporganisatie spreekt van de “grootste hulpoperatie sinds de Watersnoodramp in 1953”. HetRode Kruis schat in dat minstens een paar honderdduizend mensen in Nederland en de Cariben in nood zullen komen.

De organisatie maakte op basis van verschillende scenarios een schatting van de kosten die gemaakt moeten worden voor het voortzetten en uitbreiden van de hulpverlening. Een groot deel gaat naar de Antillen, waar de toerisme-industrie volledig is ingestort en veel mensen geen werk meer hebben. Voor de hulpverlening op de eilanden is volgens het Rode Kruis ruim 19 miljoen euro nodig.

Vorig artikelCoronatesten beschikbaar
Volgend artikelEen op drie theaters is voor de zomer failliet