Veilig Verkeer Nederland adviseert ouders om hun kinderen waar mogelijk zelfstandig naar school te laten gaan. Na acht weken ‘school aan huis’ gaan de scholen maandag 11 mei weer open. Hoe mooi is hetwanneer kinderen zoveel mogelijk zelfstandig naar school kunnen en er rond de school geen verkeersdrukte ontstaat door onnodig autoverkeer en grote groepen ouders. Moet je toch met de auto, parkeer dan verder weg en loop het laatste stuk naar school. Hoe minder auto’s, hoe meer ruimte voor iedereen en hoe minder maatregelen er nodig zijn om de schoolomgeving aan te passen aan de richtlijnen. De schoolomgeving is in deze tijd het domein van enkel en alleen kinderen en hun leerkrachten.

Zelfstandig naar school is mogelijk wanneer ouders hun kinderen dat hebben geleerd door hen steeds lopend of op de fiets naar school te begeleiden. Kinderen van een jaar of 9 kunnen en willen ook graag zelf naar school. Groot voordeel is dat de toegang van de school niet verstopt raakt door autoverkeer en het schoolplein gedoseerd kan worden betreden. Zeker in deze tijd van groot belang. Het gegeven dat 50% van de leerlingen naar school gaan helpt hierbij. Belangrijk dat ouders die hun jonge kinderen begeleiden naar school dat met één ouder doen en de schoolomgeving direct na het afleveren van hun kinderen weer verlaten.

Vorig artikelAuditie ‘Vissers in Verzet’
Volgend artikelBurgemeester bezoekt 100-jarige per hoogwerker