WSV De Eendracht neemt een belangrijke beslissing voor de modernisering van de havens en gaat per direct gebruik maken van het mobiele betalingssysteem van Blue Water app, aldus voorzitter van het bestuurRutger van de Geest. De reden is dat in de 1,5 m samenleving de havenmeesters Jaap en Henk de 4.000 passanten op een veilige manier willen laten betalen in de havens van Spakenburg.
Het betalingssysteem werkt eenvoudig. De passant meldt zich bij de havenmeester, die een plaats toewijst. Wanneer is afgemeerd ziet de klant duidelijke betaalinstructies op de kade en betaalt vanaf de boot met de Blue Water App op de telefoon.
De passanten hoeven dus het havenkantoor niet binnen te gaan. WSV De Eendracht kon snel schakelen, omdat Blue Water Pay dit seizoen het systeem gratis aanbiedt. De Blue Water App is gebruiksvriendelijk en kan met veel digitale diensten aangevuld worden. De Havenmeesters kunnen meer tijd besteden aan hun taak als gastheer. Betalen bij de havenmeester is ook nog mogelijk. Volgens het bestuur is er een belangrijke stap genomen naar de toekomst en het vitaal houden van de vereniging.

Vorig artikelHarde schijven gestolen
Volgend artikelGranaat gevonden