Leerlingen van GSG Guido gaan in mei sporten voor de voedselbank Amersfoort. Door zich te laten sponsoren voor het aantal kilometers dat ze maken hopen ze zoveel mogelijk geld op te halen. De leerlingenmogen zelf kiezen op welke manier ze de kilometers gaan maken, als ze maar in beweging zijn.
Het idee is ontstaan toen naar buiten kwam dat veel gezinnen het moeilijk hebben in deze tijd. Mensen raken hun baan kwijt, komen in de schulden en kunnen nog maar moeilijk rondkomen. Aan het begin van de coronacrisis zag de voedselbank het aantal gezinnen dat hulp nodig heeft al stijgen met maar liefst 15%. Dit motiveerde sportdocenten Stefan de Jonge en Matthijs Noteboom om het sportief thuisonderwijs te combineren met een goededoelenactie en zo hulp te bieden aan mensen in nood.
Eerst gaan de leerlingen op zoek naar sponsoren, in de week van 25 mei worden vervolgens de kilometers gemaakt. Aan het einde van de maand wordt bekend gemaakt welk bedrag ze aan de voedselbank kunnen schenken.

Vorig artikelScooterrijden aangereden en gaslek
Volgend artikel60 jaar jong!