Koning Willem Alexander heeft woensdagmiddag een werkbezoek gebracht aan de Bernhardkazerne in Amersfoort. Hij liet zich daar rondleiden door het in februari geopende Territoriaal Operatiecentrum (TOC).Dat centrum speelt een cruciale rol in de ondersteuning van ziekenhuizen door defensiepersoneel tijdens de coronacrisis.
Vanuit het centrum wordt bijvoorbeeld medisch personeel uit het leger verdeeld over de verpleegafdelingen van burgerziekenhuizen om te helpen coronapatiënten te verzorgen. Ook bij het vervoer van patiënten is defensie in sommige gevallen betrokken.

De koning nam tijdens zijn bezoek uitgebreid de tijd om te praten met medisch defensiepersoneel dat de afgelopen periode volop meedraaide in Nederlandse ziekenhuizen. Ook was hij aanwezig bij een briefing waarbij de coronasituatie van de afgelopen 24 uur werd geëvalueerd.

Vorig artikel60 jaar jong!
Volgend artikel52 nieuwe doden en 52 nieuwe besmettingen