Een groot deel van de bekeuringen die zijn uitgeschreven voor te weinig afstand houden, zal vanwege fouten nooit bij overtreders op de mat komen. Dat zegt vakbond van gemeentelijke handhavers BOA- ACP.Tot nu toe zijn zeker tienduizend bekeuringen uitgedeeld omdat mensen te weinig afstand hielden. Maar in veel processen verbaal staat niet beschreven hoe de agent tot de conclusie is gekomen dat er niet genoeg afstand werd gehouden en juist dat is een voorwaarde in de proces verbaal, meldt NOS. Ook is bij veel boetes vergeten de noodverordening bij te voegen.

Het openbaar ministerie heeft daarom grote aantallen boetes afgekeurd. Hoeveel is nog onduidelijk. De boa’s gaan binnenkort met minister Grapperhaus in gesprek over de verdere handhaving. De minister hoopt dat de spoedwet in juni aangenomen kan worden.

Vorig artikelParkeerplaatsen open
Volgend artikelDe Duker weer open