Ds. Jan Janssen van de Immanuelkerk en ds. Martin van der Klis van de Westerkerk gaan op Hemelvaartsdag samen een online kerkdienst leiden vanuit de Noorderkerk.
De organisatoren van deze NGK/GKv-diensthebben hun best gedaan om voor donderdagmorgen 21 mei er een aantrekkelijke, maar vooral ook gezámenlijke dienst van te maken. Elke deelnemende kerk levert een eigen bijdrage binnen de liturgie. Zo wordt de Bijbellezing verzorgd door een gemeentelid uit Eemdijk en het uitspreken van de geloofsbelijdenis door een gemeentelid uit de Maranathakerk.
In zijn preek belicht ds. Martin van der Klis het thema ‘Grote vreugde!’ (n.a.v. Lukas 24 vers 52). Speciaal voor de jonge kijkers is er een ‘kindermoment’, verzorgd door Amanda Scholten-Ruizendaal en Yvanka de Ruiter-Wagenaar.
Twee liederen worden begeleid met een muziekgroep, bestaande uit Richard Wagenaar, Harry Ligthart, Kristie Geurts en Elte Folkersma. Twee andere liederen zijn filmopnames van Nederland Zingt.
De collecte is bestemd voor de ontwikkelingsorganisaties Red een Kind en Verre Naasten.
De dienst begint om 9.30 uur en is via de eigen kanalen van elke deelnemende kerk te volgen. Ook de Lokale Omroep Spakenburg (LOS) heeft zich bereid verklaart de hemelvaartsdienst uit te gaan zenden.
Het idee van een gezamenlijke dienst is afkomstig van de Uitvoeringscommissie NGK/GKv. Deze commissie is in het leven geroepen door de vijf lokale vrijgemaakte kerken en de Nederlands-gereformeerde Kerk. Met als doel: activiteiten te ontplooien ter bevordering van het naar elkaar toegroeien. Zo gaan al geregeld predikanten over en weer in elkaars diensten voor. En werden afgelopen zomer voor het eerst drie gezamenlijke avondkerkdiensten belegd in een bomvolle Noorderkerk, wat onder de bezoekers leidde tot menig ‘kippenvelmoment’. Vanwege de coronamaatregelen zit een ‘lijfelijke’ ontmoeting er deze keer niet in, maar dat was voor de Uitvoeringscommissie geen reden om de al lang geleden geplande hemelvaartsdienst te annuleren.

Vorig artikelDe Duker weer open
Volgend artikelLOS op zondag