Een jongen in Amersfoort is op straat beroofd van kledingstukken en andere persoonlijke bezittingen. Dat heeft de politie na een week bekendgemaakt.

Het slachtoffer stond vorige week vrijdag met twee vrienden op de Nieuwlandsedreef, waar hij het plotseling aan de stok kreeg met vijf jongens die op hen af kwamen. Na wat schelden en ruziƫn pakten de daders spullen van hem af en probeerden ze zelfs zijn schoenen uit te trekken. Een van de knapen dreigde daarbij volgens de politie met een flinke stok.

Het groepje rende weg en nam op de Kruidendreef de bus naar de binnenstad van Amersfoort. In de parkeergarage onder het Eemplein is later de bodywarmer van het slachtoffer teruggevonden.

De politie heeft de zaak in onderzoek genomen en hoopt dat eventuele getuigen zich nog iets van het voorval herinneren en meldt over de daders dat vier van hen donkergetint zijn en de vijfde, die ook korter is dan de andere, lichtgetint.

Vorig artikelGEFELICITEERD!!!
Volgend artikelStart zwemseizoen en corona