De Regio Amersfoort heeft de komende tien jaar 133 hectare bedrijventerrein nodig. Dat heeft Buck Consultants International becijferd in opdracht van de Regio. Met name Soest, Bunschoten en Amersfoortmoeten aan de bak om extra bedrijventerreinen te realiseren. Baarn zou genoeg hebben aan de al bedachte uitbreiding van de Noordschil met ruim 3 hectare, zo was te lezen in het Noordhollands Dagblad.

BCI constateert dat vooral in Soest, Bunschoten en Amersfoort tekort aan bedrijventerreinen dreigt te ontstaan. Volgens de onderzoekers is in deze gemeenten aantoonbaar behoefte aan meer ruimte voor bedrijven. Bunschoten moet op zoek naar 35 hectare, Amersfoort naar 27 hectare en Soest naar 21 hectare. Ook Eemnes zou er volgens BCI nog goed een klein bedrijventerrein van ruim 2 hectare bij kunnen hebben.

Vorig artikelWolven overleden
Volgend artikelCBR begint met praktijkexamens