Voetbal Op Zaterdag, de website voor liefhebbers van het zaterdagamateurvoetbal, houdt in juni op te bestaan. Sitebeheerder Ferry Toth uit Bunschoten-Spakenburg laat weten dat de site niet meer te financierenis. “We werken louter met vrijwilligers en er moet elke maand geld bij. Dat is door de coronacrisis alleen maar erger geworden.”

De site ontstond op initiatief van voormalig Trouw-journalisten Loek Laurman en Aad van der Graaf en ging op 1 juli 2003 online. Het bestuur van de Stichting Voetbal op Zaterdag werd jarenlang gevormd door de voormalige IJsselmeervogels-bestuursleden Arthur van den Berg en Lianne Bol.

Doordat de site met vrijwilliggers werkt en die de laatste jaren ook wel afhaakten, is de service steeds wat achteruitgegaan. Zo verdwenen eerst de uitslagen en standen van de 2e en 3e klassen van de site, en werden afgelopen seizoen ook al geen wedstrijdkarakteristieken met doelpuntenmakers en kaarten bijgehouden.

Dat andere, vaak professionele, websites die services wel gingen bieden, is volgens Toth mogelijk een oorzaak van de terugloop. “Maar de belangrijkste reden is dat de advertentieinkomsten via Google structureel minder zijn geworden. Drie jaar geleden hadden we met minder bezoekers meer inkomsten.”

Vorig artikelReactienota
Volgend artikelDierenPark Amersfoort